WEBSITES
EN E-SHOPS
MET IDENTITEIT

BARNS 10 jaar

WEBSITES
EN E-SHOPS
MET IDENTITEIT

Hoe verhoog ik mijn online invloed?

Je bent kleine ondernemer en je wilt je naamsbekendheid vergroten, maar je hebt het budget niet? Gebruik je website! Die kost weinig en kan toch heel effectief zijn. Hou evenwel rekening met volgende vijf tips.

1. ZORG VOOR EEN ONDERWERP DAT DE MOEITE IS OM OVER TE PRATEN.

Blijf niet ter plaatse trappelen.

Op het internet wordt er voortdurend om aandacht gestreden. Stijg boven de middelmaat uit door gerichte informatie aan te bieden waar men écht op zoek naar is.

2. BIED INHOUD AAN DIE JE PUBLIEK VOORUIT HELPT.

Inhoud is echt Koning!

Gebruik je passies om inhoud te creëren. Schrijf artikels in blogs, maak video’s, foto’s, nieuwsflitsen van de zaken die je aanbiedt, en geef je publiek datgene wat ze nodig hebben om zelf vooruit te geraken.

3. BLIJF CONSISTENT IN HETGEEN JE AANBIEDT.

Focus op een bepaalde niche.

Een van de makkelijkste manieren om je online invloed te laten groeien is steeds opnieuw consistente links, video’s, foto’s en artikels rond een bepaald onderwerp te delen die door jouw publiek als nuttig ervaren worden. Specialiseer je in een beperkt aantal domeinen.

4. BEHANDEL MENSEN ALS MENSEN, NIET ALS PRODUCTEN.

Een goed product + vertrouwen = winst.

Niemand wordt graag beschouwd als “gewoon iemand die moet betalen”. Behandel je klanten zoals je zelf behandeld wilt worden, bied kwalitatieve producten of diensten aan – de verkoop zal vanzelf gaan.

5. ZORG VOOR REGELMATIGE INTERACTIE MET JE VOLGERS.

Communicatie is je vriend!

Mensen houden ook online van échte connecties. Maak er een punt van in contact te blijven met diegenen die je volgen – zo spring je boven de middelmaat uit! Reageer op commentaren, probeer verrassend uit de hoek te komen.